Hinnat ja hakeminen sekä asuminen

Kansanopistolinjat Tampere

Kansanopistolinjat alkavat vuosittain elokuun puolivälissä ja kestävät toukokuun loppuun.

Haku on päällä koko kevään ja kesän ajan koulun alkuun saakka ja sen jälkeenkin voi kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

Kansanopistolinjojen jälkeen voi opintojaan jatkaa Media-alan ammattitutkintoon. Katso lisätiedot joko audiovisuaalisen viestinnän tai valokuvauksen osaamisalasta.

Lukuvuosi 13.8.2018 – 31.5.2019

Seuraava lukuvuosi alkaa maanantaina 12.8.2019. Lukuvuoden 2019-20 tiedot julkaistaan vuoden 2019 alussa.

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1.
Lukuvuoden hinta: Lukuvuoden 2019-20 hinnat julkaistaan vuoden 2019 alussa. Lukuvuosimaksu sisältää lounaan koulupäivinä.
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9. Joululoma alkaa 21.12.2018 ja päättyy 2.1.2019.
 
Opiskelumaksut voi maksaa 9 erässä (5 syyslukukaudella ja 4 kevätkaudella). Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

Asuminen

Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Ruotulassa, Ritakatu 13 A, Tampere. Matka yliopistolle on noin 3,5 km ja useita busseja kulkee Teiskontien ja keskustan välillä.

Asuntoja kannattaa hakea myös suoraan yhteistyökumppanimme Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n (POAS) kautta. Tekemällä oman vuokrasopimuksen on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Huomioi, että POAS tekee vuokrasopimuksia vain alle 30-vuotiaille ja tarkistaa luottotiedot.

Asuntolapaikkoina tarjoamme kahden hengen soluasuntoja, joissa on lukittava huone sekä yhteiskäyttöiset keittokomero ja kylpyhuone. Huoneessa on runsaasti kaappitilaa. Huoneissa on sänky ja yöpöytä. Yhteisessä keittokomerossa on liedet sekä jääkaappipakastimet.

Asuntolapaikan hinta on 360,41 euroa kuukaudessa (lv. 2018-19) ja se laskutetaan 10 erässä, jollei toisin sovita. Asuntolamaksu laskutetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8. alkaen. Kansanopistoasuntolassa asumislisä on kaikille sitä saaville sama 88,87 e/kk.

Asuntolapaikasta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun huone ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä 31.5.2019. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että huone ja yhteiset tilat ovat siivottuna ja ehjät.


Haku Media-alan ammattitutkintoon

Ammattitutkintokoulutuksen hinta on 250 euroa kuukaudessa. Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää noin vuodesta enintään kahteen.

Media-alan ammattitutkintokoulutus:
Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Jatkuva haku. Täytä hakulomake
Otamme yhteyttä sopiaksemme henkilökohtaisen tapaamisajan.

Valokuvaajan ammattitutkinto / media-alan ammattitutkinto / valokuvauksen osaamisala

Täytä hakulomake
Otamme yhteyttä sopiaksemme henkilökohtaisen tapaamisajan.


Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita. Ammattitutkintokoulutuksissa vaaditaan aikaisempaa osaamista alalta.

Lukuvuoden 2019-2020 opiskelijahaku alkaa maaliskuussa ja lopulliset valinnat tehdään kesällä 2019.

Hakulomakkeen lisäksi toivomme kopioita koulu- ja opiskelutodistuksista.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja. Linjakohtaiset haastattelupäivät löydät hakulomakkeesta. Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja laitteisiin.

Hakemuksia otetaan vastaan koko kevään ja kesän ajan. Voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja koulun alkamiseen saakka ja vielä sen jälkeenkin.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun, hakemuksen ja mahdollisten valintakoetehtävien perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti. Valintoja tehdään aina koulun alkamiseen asti.  Voit tulla valituksi jo keväällä ennen korkeakoulujen pääsykoetuloksia. Jos tulet valituksi muualle, voit perua hakemuksesi kuluitta.

Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä vielä elokuussakin.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.