Valokuvaajan ammattitutkintokoulutus

Media-alan ammattitutkinto valokuvauksen osaamisala

Opetushallituksen määrittämät ammattitutkinnon perusteet määrittävät tutkintoon vaaditun osaamisen. Huomaa, että yksi tutkinnon osa on kaikille media-alan ammattitutkintoa suorittaville yhteinen. Valokuvauksen osaamisalan tutkintonimike on valokuvaaja.

Valokuvauksen ammattitutkinto antaa valmiudet valokuvaajan ammattiin ja on suunnattu heille, joilla on Voionmaan valokuvauskoulutus suoritettu tai vastaavat tiedot ja taidot saatu muusta koulutuksesta tai työelämästä. Ennen opiskelun aloittamista kartoitamme jokaisen hakijan osaamisen ja laadimme Henkilökohtaisen Osaamisen Kehittämisen Suunnitelman (HOKS).

Opetusta järjestetään opiskelijan oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti oppilaitoksessa sekä työpaikoilla.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla pelkästään näyttötilaisuuksiin. Näyttötutkinnot ja osa opiskelusta tapahtuvat pääosin oikeissa asiakaslähtöisissä työtilanteissa. Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin vuodesta kahteen riippuen opiskelijan aiemmasta osaamisesta ja koulutuksesta.

Ammattitutkinto antaa hyvät valmiudet alan valokuvaajan ammattiin sekä jatko-opintoihin. Opiskelu vaatii hyvää motivaatiota, omatoimisuutta, vastuullisuutta ja täsmällisyyttä, sillä alalle ovat tyypillistä freelancer-työsuhteet ja yrittäjyys.

Tutkinnon osat 
Tutkinto rakentuu kahdesta (2) pakollisesta ja kahdesta (2) valinnaisesta tutkinnon osasta. Järjestämme lähiopetusta seuraavista kokonaisuuksista:

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp):

–       Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp

–       Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp):

–          Henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp

–         Kuvankäsittelyn toteuttaminen, 30 osp

–         Valokuvauksen tekniikka ja digitaalinen työnkulku, 30 osp

–          Taidevalokuvien toteuttaminen, 30 osp

 

Hinnat

Ammattitutkintokoulutuksen hinta on 250 euroa kuukaudessa. Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää n. 12-20 kuukautta.

Hinta sisältää myös ammattitutkinnon näyttötilaisuudet.

Summa laskutetaan kuukausittain erissä tai sen voi maksaa myös isommissa erissä.

 

Valokuvaajan ammattitutkinto / media-alan ammattitutkinto / valokuvauksen osaamisala

Täytä hakulomake niin otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme henkilökohtaisen tapaamisajan.

“Nykyään maailma on tavallaan visualisoitunut. Uskon siis, että visuaalisen ilmaisun osaajia tarvitaan tosi monessa eri työssä.” Näin toteaa Päivi Kumpulainen, joka suorittaa Voionmaalla valokuvaajan ammattitutkintoa. 

Lue opiskelijoiden mietteitä Voionmaa tänään -julkaisusta.