KASVATUSTIETEEN MONIMUOTOKOULUTUS VARHAISKASVATUKSEN LASTENHOITAJILLE

Kasvatustieteen monimuotokoulutus varhaiskasvatuksen lastenhoitajille

Onko tavoitteenasi varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys? Haluatko opiskella työn ohessa opintoja, jotka vievät kohti tavoitettasi? Tuntuuko yliopisto-opintojen yksin suorittaminen liian suurelta ponnistukselta?

Tule varhaiskasvatuksen lastenhoitajille suunnattuun monimuotokoulutukseen opiskelemaan kasvatustieteitä joustavasti työn ohessa, kannustavan vertaisryhmän kanssa ja asiantuntevien opettajien opastuksella!

Kenelle monimuotokoulutus on tarkoitettu?

Voionmaan koulutuskeskuksen kasvatustieteen monimuoto-opinnot on tarkoitettu työelämässä oleville lastenhoitajille, joilla ei ole aiempia akateemisia korkeakouluopintoja tai niistä on pitkä aika. Koulutuksen aikana suoritetaan kasvatustieteiden perusopinnot (25 op) Tampereen yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Koulutuksessa opiskelu kartuttaa opintopisteitä, joiden avulla opiskelijan on mahdollista hakea ns. väyläopintojen kautta tutkinnon suorittajaksi yliopistoon. Koulutukseen osallistuminen ei kuitenkaan edellytä opiskelijalta jatkosuunnitelmia tai takaa opiskelupaikkaa.

Mitä ja miten koulutuksessa opiskellaan?

Koulutusmuotona on monimuoto-opiskelu, joka mahdollistaa opiskelun joustavasti työn ohessa. Opintoihin sisältyvät avoimen yliopiston verkkoluennot, erilaiset kurssitehtävät sekä niiden itsenäinen tekeminen ja tätä tukevat Voionmaan lähitapaamiset. Koulutuksen aikana opit toimimaan yliopiston sähköisissä järjestelmissä ja käyttämään opiskelussa tarvittavia Microsoftin työkaluja. 

Avoimen yliopiston opinnot voivat edellyttää läsnäoloa kurssien aloitustapaamisissa, pienryhmissä ja/tai tenttipäivinä, mutta pääasiassa opiskelu tapahtuu verkossa. Lähitapaamisten välillä Voionmaan opettajat tukevat opiskelijoiden työskentelyä etäyhteyksin. Kokonaisuuteen sisältyy myös opintojen ohjausta sekä ryhmä- että yksilötasolla.

Koulutuksen aikana vahvistetaan opiskelutaitoja, harjoitellaan akateemista lukemista, kirjoittamista ja argumentointia sekä tutustutaan kasvatustieteisiin Perusopinnoissa tarkastellaan kasvatusta ja koulutusta muun muassa kasvatuspsykologian, opetuksen ja ohjauksen näkökulmista. Opit soveltamaan oppimaasi varhaiskasvattajan työssä.

Miksi hakeutua monimuotokoulutukseen?

Mikäli tähtäät varhaiskasvatuksen opettajan tutkintoon, auttavat perusopinnot sinut hyvään alkuun. Eri yliopistojen vaatimuksen väyläopintojen kautta tutkinnon suorittajaksi hakeville vaihtelevat, mutta kasvatustieteissä ne kaikki edellyttävät kasvatustieteiden perusopintojen (25 op) suorittamista. Saat lisätietoa eri yliopistojen hakuväylistä Opintopolku-palvelusta ja osoitteesta: https://tuhatplus.fi/

Vaikka et tähtäisikään tutkinto-opiskelijaksi, saat koulutuksesta valmiuksia ja varmuutta itsenäiseen opintojen jatkamiseen esimerkiksi avoimen yliopiston kautta. Lisäksi opiskelu tukee työtäsi varhaiskasvatuksen ammattilaisena: saat opinnoista uutta näkökulmaa käytännön työhön esimerkiksi teorioiden, käsitteiden sekä uusien ajattelutapojen muodossa. Lähitapaamisten aikana pääset tarkastelemaan omaa toimintaasi kasvattajana monipuolisesti ja jakamaan ajatuksiasi vertaisryhmässä.

Aikataulut ja koulutuksen hinta

Toteutamme koulutuksen yhteistyössä JHL:n kanssa ja lähitapaamiset järjestetään JHL-Opiston tiloissa.

Koulutuksen lähiopetus järjestetään kahdesti kuukaudessa perjantaisin klo 15-19.30 ja lauantaisin klo 10-15 Helsingissä. Opetusta yhden tapaamiskerran aikana on yhteensä 10 opetustuntia. Voimme järjestää koulutuksen myös Tampereella, jos kysyntää on. Myös etäosallistuminen voi olla mahdollista.

Koulutus kestää yhden lukuvuoden ja sen hinta on 2200 euroa. Hinta sisältää lounasruokailun koulutuksen lähipäivinä. Lisäksi tulee avoimen yliopiston opintomaksut (25 op x 15 e, max. 375 euroa). Opintomaksun voi maksaa kuukausierissä. Ensimmäinen erä laskutetaan elokuussa. 

Tiedustelut:

Voionmaan koulutuskeskus:
koulutuspäällikkö Mervi Ylitalo, mervi.ylitalo(a)kio.fi, 050 464 5446

JHL
Hanna Takolander, 044 0750 850, hanna.takolander(a)jhl.fi

Kasvatustiede, monimuotokoulutus, lukuvuosi 2022-2023

Lähitapaamiset syksy 2022:

perjantaisin klo 15-19.30 ja lauantaisin klo 10-15

  • Vko 32: 12.-13.8.2022
  • Vko 34: 26.-27.8.
  • Vko 36: 9.-10.9.
  • Vko 38: 23.-24.9.
  • Vko 40: 7.-8.10.
  • Vko 43: 28.-29.10.
  • Vko 45: 11.-12.11.
  • Vko 47: 25.-26.11.

Lähitapaamiset kevät 2023: 

  • Vko 2: 13.-14.1.
  • Vko 427.-28.1.
  • Vko 6: 10.-11.2.
  • Vko 10: 10.-11.3.
  • Vko 12: 24.-25.3.
  • Vko 15: 14.-15.4.
  • Vko 17: 28.-29.4.
  • Vko 19: 12.-13.5.

Lue Voionmaan omien opiskelijoiden tekemästä Voionmaa tänään -julkaisusta juttu Monimuoto-opinnoilla kasvatustieteen kandidaatiksi Jaana Lepistön kokemuksia opiskelusta työn ohessa.

Kommentteja aiemmin koulutuksen käyneiltä:

Teorian myötä olen saanut paljon uutta näkemystä tekemääni työhön. Teoria on ”sanoittanut” tekemääni työtä. Koulutuksen aiheet ovat mielenkiintoisia, tykkään tosi paljon. Nautin uuden oppimisesta. 

Opiskelutaitoni ovat kehittyneet huimasti, sillä olen oppinut jakamaan työmäärän kalenteria hyödyntämällä. Lisäksi olen oppinut löytämään lähdemateriaalista juuri tarvittavan aineiston enkä enää kahlaa koko aluetta yksityiskohtaisesti. Myös opiskelutaitoni ovat vahvistuneet kannustavan palautteen ansiosta. 

Olen saanut paljon itsevarmuutta omiin kykyihini, että kyllä nämä tehtävät onnistuu. Yllättävän paljon on ollut motivaatiota ja sinnikkyyttä jaksaa tehdä tehtäviä työpäivien jälkeen. 

Ohjaavan opettajan rooli on ollut opintojen alkutaipaleella hyvin tärkeä. Hän on ollut apuna yliopistolliseen opiskeluun harjaantumisessa. Nimittäisin häntä majakaksi, joka näyttää suuntaa mutta myös luotsiksi, joka tarvittaessa osaa konkreettisesti antaa apuja perillepääsyyn. Tietotekniset taitoni ovat parantuneet sekä olen myös edistynyt kirjoittajana.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.