Politiikan tutkimus ja historia

Politiikan tutkimus ja historia 12.8.2019 -29.5.2020 | Tampere

Aloitamme syksyllä 2019 uutena koulutuslinjana politiikan tutkimuksen ja historian opintolinjan. Lukuvuoden aikana suoritetaan historian perusopinnot 25 opintopistettä ja politiikan tutkimuksen perusopinnot, 25 opintopistettä. Opinnot tehdään Tampereen yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. 

Koulutukseen otetaan enintään 20 henkilöä. Koulutukseen sisältyy myös kielten opetusta, sisältö selvitetään ja sovitaan henkilökohtaisessa haastattelussa. 

Kenelle

Sinulle, jos pohdit tulevan ammattisi vaatimuksia tai haluat viettää välivuoden hyödyllisesti opiskellen.

Sinulle, jos haluat varmistaa politiikan tutkimuksen perusopinnot, koska politiikan tutkimuksessa rajoitetaan avoimen yliopiston opiskelijamäärää.

Sinulle, joka haluaa opiskella kahden oppiaineen perusopinnot, menestyä kahdessa eri pääsykokeessa tai haluat valita oman pääsykokeesi vasta tutustuttuasi oppiaineisiin.

Opintovuosi Voionmaan koulutuskeskuksessa ei vaikuta paikkaasi yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Mikäli tulevaisuudessa haet yliopistoon, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.

Opiskelet Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa

Voionmaalla opiskellessasi sinulla on mahdollisuus kartuttaa 50 opintopistettä historian ja politiikan tutkimuksen perusopintoja Tampereen avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Opintoihin sisältyvät avoimen yliopiston luennot ja tenttiin valmistautumiset (tenttiminen jää omalle vastuulle) sekä harjoitukset ja pienryhmäharjoitukset. Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyödyntää myöhemmissä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnoissa.

Opiskelun sisältö

Avoimen yliopiston opinnot, opiston lähiopetus ja perehdyttämiskoulutus auttavat sinua opinnoissa suoriutumisessa sekä pääsykokeissa. Opit lukuvuoden  aikana akateemisen opiskelun käytäntöjä, kuten luento-opetuksen menettelytavat, kirjatentteihin valmistautumiset, Moodlen käytön, tieteellisen kirjoittamisen sekä informaation hakukäytännöt.

Lukuvuoden opetukseen sisältyy lukupiirit ylioppilastutkintolautakunnan arvosanojen korottamiseksi. Viime lukuvuonna oli uskonnon, matematiikan ja psykologian lukupiirit. Jokaiseen lukupiiriin annettiin lähiopetusta. Historiasta perustamme lukupiirin ja annamme lähiopetusta.

Jos olet aikaisemmin opiskellut historiaa tai politiikan tutkimusta, voit opiskella korvaavasti muita opintoja, joita tarjonnastamme löytyy. Esimerkiksi voit yhdistää historian ja kasvatustieteen opinnot, jos tavoitteena on tulevaisuudessa pedagoginen ura.

Opiskeluusi vaikuttavat

  • Paikka. Koulutuskeskus sijaitsee yliopiston sydämessä – opiskelet yliopiston kampuksella. Opiskeluympäristö stimuloi opiskeluasi ja yhteisön tieteellinen konteksti herättää tiedonjanosi. Olet opiskelija yliopisto-opiskelijoiden joukossa. Täällä on helpointa suorittaa avoimen yliopiston opintoja. Meidän ruokalamme on sama kuin muilla opiskelijoilla.
  • Oppiaineet. Politiikan tutkimus on erinomainen sivuaine muihin tieteisiin, jos pääaineopinnot eivät tulevaisuudessa ole suunnitelmassa. Opiskelu vaatii myös paljon itsenäistä opiskelua – lukemalla ja tekemällä pärjäät. Historia on koulusta tuttu tiede. Jos pääset yliopistoon, voit halutessasi pätevöityä opettajan ammattiin, mikä parantaa työllistymistäsi.
  • Opiskelijat. Ryhmä opettaa, auttaa ja motivoi, vertaisoppimista unohtamatta. Perehdytysvaiheessa ryhmän henkisen tuen merkitys kasvaa.
  • Opettajat. Kuulet opettajilta opintoalan tämän hetken painopisteet. Lähiopettajat ovat yliopiston pääaineopiskelijoita tai alalta valmistuneita, joten he tietävät miten yliopistoon pääsee, millaista on siellä opiskelu ja miten monipuolisesti opintojaan voi hyödyntää.

Opettajat

Vastuuhenkilö: FM, koulutuspäällikkö Antti Jehkonen

Politiikan tutkimus: Iko Jurkka, yht. kand.

Historia: Seija-Leena Nevala, FT

 

Hinta ja hakuohjeet

Lukuvuoden hinta: 4500 euroa. Lukuvuosimaksu sisältää lounaan koulupäivinä sekä kaikki opintoihin liittyvät kulut avoimen yliopiston opintomaksut mukaan lukien.
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9. Joululoma alkaa 20.12.2019 ja päättyy 2.1.2020.
 
Opiskelumaksut voi maksaa 10 erässä (5 syyslukukaudella ja 5 kevätkaudella). Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä. Opiskelijat vastaavat itse opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen. Tukimuotoja voivat olla myös aikuiskoulutustuki tai työttömän omaehtoisen opiskelun tuki. Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

 

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

 

Opiskelijavalinnat

Hakemuksia otetaan vastaan maaliskuusta alkaen opintojen alkuun saakka. Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi.

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja.

Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja tavata opettajia.

Hakemuksia otetaan vastaan koko kevään ja kesän ajan. Voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja elokuun loppuun saakka.

Voit hakea usealle linjalle ja päättää itse minkä valitset, jos tulet valituksi useammalle kuin yhdelle linjalle.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun ja hakemuksen perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti.

Voit tulla valituksi jo ennen korkeakoulujen pääsykoetuloksia. Tässä tapauksessa voit perua opiskelupaikkasi kuluitta.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.