Kenelle

Sinulle, joka olet vasta-alkaja tai haluat entisestään kehittyä valokuvauksessasi. Monet Voionmaan valokuvauskoulutuksen käyneet ovat jatkaneet media- ja taidealan opintoihin.

 

Tavoitteet

Valokuvaajan ammattiin kuuluu erilaisia osa-alueita ja Voionmaalla perehdytään laajasti valokuvauksen maailmaan. Vuoden aikana opiskellaan taidevalokuvausta, kuvajournalismia, reportaasikuvausta ja studiokuvausta. Opetukseen sisältyy mm. valokuvauksen historiaa, kuvallista ilmaisua, oman portfolion tekeminen, kuvankäsittelyä (Photoshop, Lightroom), taittoa (Indesign) ja videota (Premiere). Opetuksen tavoitteena on antaa hyvät perustaidot tekniikasta, valokuvauksen maailmasta ja laajentaa oppilaan omaa visuaalista kieltä.

Lukuvuoden välietappeja ovat nettijulkaisu Voionmaa tänään sekä Voionmaan vuosittainen lehti Väinöjotka tehdään yhdessä journalistiopiskelijoiden kanssa. Ihmisohjausta harjoittelemme näyttelijäopiskelijoiden kanssa ja liikkuvan kuvan projekteihin pääsee tutustumaan Voitsin elokuvakoulun mukana. Lukuvuosi huipentuu kuratoituun loppunäyttelyyn, joka on avoinna yleisölle kesä-heinäkuun ajan.

 

Tilat ja välineet

Voionmaan koulutuskeskuksessa käytettävissäsi ovat ATK-luokka Adobe Creative Cloud -ohjelmistoineen, tasoskanneri ja A3+ -tulostin. Studiokuvauksia varten meillä on kolme eri kokoista tilaa. On toivottavaa, että tarpeelliset kuvausapuvälineet kukin opiskelija hankkisi itse. Tällaisia ovat, digikameran lisäksi, mm. jalusta, ulkoinen käsisalama ja heijastin.

Opettajat

Valokuvauskoulutuksen vastaava opettaja on taiteen maisteri Tatu Hiltunen, joka on suorittanut aikuisopetuksen pedagogiset opinnot ja valmistunut Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen linjalta taiteen maisteriksi. Hiltunen on työskennellyt seitsemäntoista vuoden ajan freelancer-valokuvaajana, kuvajournalismin ja kuvataiteen opettajana sekä kuvataiteilijana. Syyskaudella 2018 linjan vastaavana opettajana toimii taiteen maisteri Tuula Alajoki.

Valokuvauskoulutuksessa on aikaisempina vuosina vieraillut myös ammatissa työskenteleviä valokuvaajia ja valokuvataiteilijoita opettamassa oman osaamisalansa erityistaitoja, mm. Jaakko Kahilaniemi, Marko Hämäläinen, Mari Hokkanen, Jari Silomäki, Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Essi Orpana. Vierailijat vaihtelevat eri vuosina. Teemme myös vierailuja valokuvaajien työhuoneille ja näyttelyihin. Kurssiohjelmaan voidaan tehdä opiskelijoiden toivomia ja opiston päättämiä muutoksia.

 

 

Valokuvaajan ammattitutkinto on todistus osaamisesta

Jos ammattityö houkuttaa, voit suorittaa meillä myös Media-alan ammattitutkinnon valokuvauksen osaamisalalta. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla näyttötilaisuuksiin.

Edellytys tutkinnon suorittamiselle on joko Voionmaalla tai vastaavan tasoisessa oppilaitoksessa suoritettu peruskoulutus tai muulla tavalla osoitettu osaaminen.

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistokoulutuksiin ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Hakemuksia voi lähettää koko kevään ja kesän.

Hakulomakkeen lisäksi toivomme postitse tai sähköpostitse kopioita koulu- ja opiskelutodistuksista (viimeisin). Lisäksi toivomme kuvanäytteitä, jotka palautetaan pyydettäessä (mieluiten linkkinä).

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja.

Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja laitteisiin sekä tavata opettajia.

Voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja elokuun loppuun saakka.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun, hakemuksen ja mahdollisten työnäytteiden perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.