Hintatiedot, hakuohjeet ja asuminen

Kansanopistolinjat alkavat vuosittain elokuun puolivälissä ja kestävät toukokuun loppuun.

Haku on päällä koko kevään ja kesän ajan koulun alkuun saakka ja sen jälkeenkin voi kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

Lukuvuosi 12.8.2019 – 29.5.2020

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1.
Lukuvuoden hinta: 4500 euroa. Lukuvuosimaksu sisältää lounaan koulupäivinä sekä kaikki opintoihin liittyvät kulut avoimen yliopiston opintomaksut mukaan lukien.
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9. Joululoma alkaa 20.12.2019 ja päättyy 2.1.2020.
Opiskelumaksut voi maksaa 10 erässä (5 syyslukukaudella ja 5 kevätkaudella). Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

Monimuoto- ja viikonloppukoulutus

Media-alan ammattitutkinto

Katso lisätiedot joko audiovisuaalisen viestinnän tai valokuvauksen osaamisalasta.

Asuminen

Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Ruotulassa, Ritakatu 13 A, Tampere. Matka yliopistolle on noin 3,5 km ja useita busseja kulkee Teiskontien ja keskustan välillä.

Asuntoja kannattaa hakea myös suoraan yhteistyökumppanimme Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n (POAS) kautta. Tekemällä oman vuokrasopimuksen on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Huomioi, että POAS tekee vuokrasopimuksia vain alle 30-vuotiaille ja tarkistaa luottotiedot.

Asuntolapaikkoina tarjoamme kahden hengen soluasuntoja, joissa on lukittava huone sekä yhteiskäyttöiset keittokomero ja kylpyhuone. Huoneessa on runsaasti kaappitilaa. Huoneissa on sänky ja yöpöytä. Yhteisessä keittokomerossa on liedet sekä jääkaappipakastimet.

Asuntolapaikan hinta on 288,75 euroa kuukaudessa (lv. 2019-20) ja se laskutetaan 10 erässä, jollei toisin sovita. Asuntolamaksu laskutetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8. alkaen. Kansanopistoasuntolassa asumislisä on kaikille sitä saaville sama 88,87 e/kk.

Asuntolapaikasta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun huone ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä 29.5.2020. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että huone ja yhteiset tilat ovat siivottuna ja ehjät.

 

Hae asuntolapaikkaa.


Hakuohjeet

Elokuussa alkaville kansanopistolinjoille voi hakea keväästä alkaen aina koulun alkamiseen saakka. Monimuotokoulutuksiin päättyy hakuaika noin kuukautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuspaikkoja voi kysyä vielä koulun alkamisen jälkeenkin. Valintoja tehdään koko kesän ajan. Ammattitutkintoihin on jatkuva haku.

Täytä hakemus, jos olet kiinnostunut opinnoista. Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi. Otamme sinuun yhteyttä. Hakeminen ei sido sinua mihinkään.

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja.

Voit hakea usealle linjalle ja päättää itse minkä valitset, jos tulet valituksi useammalle kuin yhdelle linjalle.

Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja laitteisiin sekä tavata opettajia sekä edellisen vuoden opiskelijoita.

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita. Ammattitutkintokoulutuksissa vaaditaan aikaisempaa osaamista alalta.

Lukuvuoden 2019-2020 kansanopistolinjojen opiskelijahaku alkaa maaliskuussa ja lopulliset valinnat tehdään kesällä 2019. Monimuotokoulutuksiin päättyy hakuaika kuukautta ennen koulutuksen alkua. Ammattitutkintoon on jatkuva haku. Hakijoihin ollaan yhteydessä hakemuksen jättämisen jälkeen.

Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja. Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun opettajiin, tiloihin ja laitteisiin.

Hakemuksia otetaan vastaan koko kevään ja kesän ajan. Voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja koulun alkamiseen saakka ja vielä sen jälkeenkin.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun, hakemuksen ja mahdollisten valintakoetehtävien perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti. Valintoja tehdään aina koulun alkamiseen asti. Voit tulla valituksi jo keväällä ennen korkeakoulujen pääsykoetuloksia. Jos tulet valituksi muualle, voit perua hakemuksesi kuluitta.

Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä vielä elokuussakin.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.