Hinnat ja hakeminen

Kansanopistolinjat Tampere

Kansanopistolinjat alkavat vuosittain elokuun puolivälissä ja kestävät toukokuun loppuun.

Seuraava lukuvuosi alkaa maanantaina 13.8.2018 klo 10.

Tarkemmat tiedot linjoista, hinnoista ja asumisesta päivitetään näille sivuille tammi-helmikuun aikana. Haku on päällä koko kevään ja kesän ajan koulun alkuun saakka ja sen jälkeenkin voi kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

Ammattitutkintokoulutukset audiovisuaalisesta viestinnästä ja valokuvauksesta alkavat 3.9.2018.

Seuraava lukuvuosi 13.8.2018 – 31.5.2019

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1.
Lukuvuoden hinta: 3915 e hinta sisältää lounaan koulupäivinä
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9. Joululoma alkaa 21.12.2018 ja päättyy 2.1.2019.
 
Opiskelumaksut voi maksaa 9 erässä (5 syyslukukaudella ja 4 kevätkaudella), jolloin yhden erän suuruus on 435 e. Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Aikaisempina vuosina opistolle on myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen opintosetelipäätösten mukaisesti. Ks. kohta opintojen rahoitus.

Asuminen

Asumiseen on tulossa muutoksia vuoden 2018 syksyllä. Uudet tiedot päivitetään näille sivuille helmi-maaliskuun aikana.

Opiskelija-asuntolamme sijaitsee rauhallisessa lähiössä Annalassa, Karosenkatu 3, Tampere. Matka yliopistolle on noin 7,5 km ja kaupungin bussi kulkee ovelta ovelle. Katso esittelyvideo.

Asuntoja kannattaa hakea myös suoraan esimerkiksi Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n kautta. Tekemällä oman vuokrasopimuksen on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Kansanopistoasuntolassa asumislisä on kaikille sitä saaville sama 88,87 e/kk.

Asuntolapaikkoina tarjoamme kahdelle opiskelijalle jaettuja kaksioita, joissa on sauna ja parveke. Asunnoissa on ruokapöytä tuoleineen, sängyt, sohva, kirjoituspöytä sekä huoneistosta riippuen yöpöytä, tv-taso ja sohvapöytä. Asunnoissa on komerotilaa ja keittiöissä liedet sekä jääkaappipakastimet.

Kaksiossa on vain yksi makuuhuone, joka jaetaan kahden asukkaan kesken.

Asumismaksu on jaettu 10 erään ja se maksetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8 alkaen.

Asuntolapaikasta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun asunto ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä 31.5.2019. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että asunto luovutetaan siivottuna ja ehjänä.

Opiskelijoiden valitsema asukastoimikunta valvoo omalta osaltaan asuntolan järjestyssääntöjen noudattamista ja neuvottelee Voionmaan koulutuskeskuksen kanssa asumisviihtyvyyttä koskevista asioista.

Autopaikat maksetaan erikseen eParking -järjestelmällä.


Haku ammattitutkintokoulutuksiin

Media-alan ammattitutkintokoulutus:
Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala 3.9.2018 alkaen.

Täytä hakulomake viimeistään 30.6.2018. Sen jälkeen voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

 

Valokuvaajan ammattitutkinto / media-alan ammattitutkinto / valokuvauksen osaamisala 3.9.2018 alkaen

Täytä hakulomake viimeistään 30.6.2018. Sen jälkeen voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja.


Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita. Ammattitutkintokoulutuksissa vaaditaan aikaisempaa osaamista alalta.

Lukuvuoden 2018-2019 opiskelijavalinnat tehdään kesällä 2018. Hakemuksia otetaan vastaan maaliskuusta alkaen.

Hakulomakkeen lisäksi toivomme postitse tai sähköpostitse kopioita koulu- ja opiskelutodistuksista.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja. Linjakohtaiset haastattelupäivät löydät hakulomakkeesta.

On tärkeää, että tavoitamme sinut kesän aikana, eli kaikkien yhteystietojesi (osoite, puhelinnumero ja sähköposti) pitää olla mukana hakemuksessa. Merkitse selkeästi ensisijainen koulutuslinjatoiveesi ja laita varalle joku toinen linja tai useita linjoja siinä tapauksessa, että olet vakavasti kiinnostunut opiskelusta myös muilla linjoilla.

Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja laitteisiin.

Hakemuksia otetaan vastaan koko kevään ja kesän ajan. Toimita hakemuksesi perille vähintään viikko ennen sinulle sopivaa haastatteluaikaa, jotta ehdimme suunnitella haastattelupäivien aikataulun. Voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja koulun alkamiseen saakka ja vielä sen jälkeenkin.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun, hakemuksen ja mahdollisten valintakoetehtävien perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti – viimeistään heinäkuun lopussa, jonka jälkeen voi kysyä peruutuspaikkoja.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.