Hinnat ja hakeminen

Kansanopistolinjat Tampere

Kansanopistolinjat alkavat vuosittain elokuun puolivälissä ja kestävät toukokuun loppuun.

Seuraava lukuvuosi alkaa maanantaina 13.8.2018 klo 10.

Haku on päällä koko kevään ja kesän ajan koulun alkuun saakka ja sen jälkeenkin voi kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

Ammattitutkintokoulutukset audiovisuaalisesta viestinnästä ja valokuvauksesta alkavat 3.9.2018.

Seuraava lukuvuosi 13.8.2018 – 31.5.2019

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1.
Lukuvuoden hinta: 3915 e hinta sisältää lounaan koulupäivinä
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9. Joululoma alkaa 21.12.2018 ja päättyy 2.1.2019.
 
Opiskelumaksut voi maksaa 9 erässä (5 syyslukukaudella ja 4 kevätkaudella), jolloin yhden erän suuruus on 435 e. Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Opistolle on myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

Asuminen

Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Ruotulassa, Ritakatu 13 A, Tampere. Matka yliopistolle on noin 3,5 km ja useita busseja kulkee Teiskontien ja keskustan välillä.

Asuntoja kannattaa hakea myös suoraan yhteistyökumppanimme Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n (POAS) kautta. Tekemällä oman vuokrasopimuksen on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Huomioi, että POAS tekee vuokrasopimuksia vain alle 30-vuotiaille ja tarkistaa luottotiedot.

Asuntolapaikkoina tarjoamme kahden hengen soluasuntoja, joissa on lukittava huone sekä yhteiskäyttöiset keittokomero ja kylpyhuone. Huoneessa on runsaasti kaappitilaa. Huoneissa on sänky ja yöpöytä. Yhteisessä keittokomerossa on liedet sekä jääkaappipakastimet.

Asuntolapaikan hinta on 360,41 euroa kuukaudessa ja se laskutetaan 10 erässä, jollei toisin sovita. Asuntolamaksu laskutetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8. alkaen. Kansanopistoasuntolassa asumislisä on kaikille sitä saaville sama 88,87 e/kk.

Asuntolapaikasta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun huone ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä 31.5.2019. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että huone ja yhteiset tilat ovat siivottuna ja ehjät.


Haku ammattitutkintokoulutuksiin

Ammattitutkintokoulutuksen hinta on 250 euroa kuukaudessa. Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää n. 10-18 kuukautta.

Media-alan ammattitutkintokoulutus:
Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala 3.9.2018 alkaen.

Täytä hakulomake viimeistään 30.6.2018. Sen jälkeen voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

 

Valokuvaajan ammattitutkinto / media-alan ammattitutkinto / valokuvauksen osaamisala 3.9.2018 alkaen

Täytä hakulomake viimeistään 30.6.2018. Sen jälkeen voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja.


Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita. Ammattitutkintokoulutuksissa vaaditaan aikaisempaa osaamista alalta.

Lukuvuoden 2018-2019 opiskelijavalinnat tehdään kesällä 2018. Hakemuksia otetaan vastaan maaliskuusta alkaen.

Hakulomakkeen lisäksi toivomme postitse tai sähköpostitse kopioita koulu- ja opiskelutodistuksista.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja. Linjakohtaiset haastattelupäivät löydät hakulomakkeesta.

On tärkeää, että tavoitamme sinut kesän aikana, eli kaikkien yhteystietojesi (osoite, puhelinnumero ja sähköposti) pitää olla mukana hakemuksessa. Merkitse selkeästi ensisijainen koulutuslinjatoiveesi ja laita varalle joku toinen linja tai useita linjoja siinä tapauksessa, että olet vakavasti kiinnostunut opiskelusta myös muilla linjoilla.

Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja laitteisiin.

Hakemuksia otetaan vastaan koko kevään ja kesän ajan. Toimita hakemuksesi perille vähintään viikko ennen sinulle sopivaa haastatteluaikaa, jotta ehdimme suunnitella haastattelupäivien aikataulun. Voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja koulun alkamiseen saakka ja vielä sen jälkeenkin.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun, hakemuksen ja mahdollisten valintakoetehtävien perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti – viimeistään heinäkuun lopussa, jonka jälkeen voi kysyä peruutuspaikkoja.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.