Hinnat ja hakeminen

Kansanopistolinjat 14.8.2017 – 31.5.2018 Tampere

Opetus toteutetaan 14.8.2017 alkaen Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1.
Lukuvuoden hinta: 3915 e hinta sisältää lounaan koulupäivinä
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9. Joululoma alkaa 21.12.2017 ja päättyy 2.1.2018.
 
Opiskelumaksut voi maksaa 9 erässä (5 syyslukukaudella ja 4 kevätkaudella), jolloin yhden erän suuruus on 435 e. Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Aikaisempina vuosina opistolle on myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen opintosetelipäätösten mukaisesti. Ks. kohta opintojen rahoitus.

Asuminen

Opiskelija-asuntola sijaitsee rauhallisessa lähiössä Annalassa (Karosenkatu 3, Tampere) ja siihen kuuluu kaksi kerrostaloa (B ja C -talot). Matka yliopistolle on noin 7,5 km ja kaupungin bussi kulkee ovelta ovelle. Katso esittelyvideo.

Kaikissa asunnoissa on sauna, parveke ja laajakaista. Asunnoissa on ruokapöytä tuoleineen, sängyt, sohva, kirjoituspöytä sekä huoneistosta riippuen yöpöytä, tv-taso ja sohvapöytä. Asukkaiden käytössä on pesutupa sekä kuivaushuone, joka sijaitsee C-talon kellarissa. Sähkö sisältyy asuntolamaksuihin. Asunnoissa on komerotilaa ja keittiöissä liedet sekä jääkaappipakastimet.

46 m² yksiössä asuu 1-2, 48,5-58,5 m² kaksiossa 2 ja 73 m² kolmiossa 2-4 opiskelijaa. Yksiössä ja kaksiossa on vain yksi makuuhuone, joka jaetaan kahden asukkaan kesken. Kolmioissa on 2 makuuhuonetta ja kolmioihin majoitetaan pääsääntöisesti 3 asukasta.

Asumismaksu on jaettu 10 erään ja se maksetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8 alkaen.

Asunnosta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun asunto ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä 31.5.2018. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että asunto luovutetaan siivottuna ja ehjänä.

  • Kolmiossa kahden hengen huoneessa/henkilö/kk 210 e
  • Kolmiossa yhden hengen huoneessa/kk 315 e
  • Kaksin kaksiossa (jaettu makuuhuone)/henkilö/kk 295 e
  • Kaksin yksiössä (jaettu makuuhuone)/henkilö/kk 260 e
  • Yksiö/kk 480 e

Opiskelijoiden valitsema asukastoimikunta valvoo omalta osaltaan asuntolan järjestyssääntöjen noudattamista ja neuvottelee Voionmaan koulutuskeskuksen kanssa asumisviihtyvyyttä koskevista asioista.

Autopaikat maksetaan erikseen eParking –järjestelmällä.

Asunnon hakeminen: Hae asuntolapaikkaa samalla, kun haet opiskelemaan – asuntolahakemus täällä

Haku ammattitutkintoihin valmistaviin koulutuksiin

Media-alan ammattitutkintoon valmistava koulutus:
Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala – seuraavan kerran syksyllä 2018.

Valokuvaajan ammattitutkinto / kuvallinen viestintä – seuraavan kerran aikaisintaan vuoden 2018 alussa.

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita. Ammattitutkintoihin valmistavissa koulutuksissa on pohjakoulutusvaatimus.

Lukuvuoden 2017-2018 opiskelijavalinnat tehdään kesällä 2017. Hakemuksia otetaan vastaan maaliskuusta alkaen.

Hakulomakkeen lisäksi toivomme postitse tai sähköpostitse kopioita koulu- ja opiskelutodistuksista.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun ennen lopullisia valintoja.

Haastatteluviikot ovat kesäkuussa (vko 24) ja heinäkuussa (vko 30). Varaa haastatteluun koko päivä. Linjakohtaiset haastattelupäivät löydät hakulomakkeesta maaliskuussa.

On tärkeää, että tavoitamme sinut kesän aikana, eli kaikkien yhteystietojesi (osoite, puhelinnumero ja sähköposti) pitää olla mukana hakemuksessa. Merkitse selkeästi ensisijainen koulutuslinjatoiveesi ja laita varalle joku toinen linja tai useita linjoja siinä tapauksessa, että olet vakavasti kiinnostunut opiskelusta myös muilla linjoilla.

Haastattelujen yhteydessä voit samalla tutustua koulun tiloihin ja laitteisiin sekä tavata edellisen vuoden opiskelijoita.

Hakemuksia otetaan vastaan koko kevään ja kesän ajan. Toimita hakemuksesi perille vähintään viikko ennen sinulle sopivaa haastatteluaikaa, jotta ehdimme suunnitella haastattelupäivien aikataulun. Voit kysyä viikon 30 jälkeen vapaita opiskelupaikkoja.

Valintamenettely

Valinta tehdään haastattelun, hakemuksen ja mahdollisten valintakoetehtävien perusteella. Osallistumalla yhteen haastatteluun voit tulla valituksi paitsi ensimmäiseksi merkitsemällesi myös varalle valitsemillesi linjoille.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti – viimeistään heinäkuun lopussa, jonka jälkeen voi kysyä peruutuspaikkoja.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.